Få fram ditt budskap, glasklart, tydligt och övertygande! Gå till anmälan

VD har ordet

Allt startade med en idé, ett brinnande intresse för utbildning och en stor nyfikenhet och glädje inför att få möta skickliga, kompetenta och drivande yrkesmänniskor i olika branscher och roller.

Vår ursprungliga bärande idé var att bara utveckla och genomföra utbildningar som vi själva skulle vilja gå på – hög kvalitet, högt tempo, effektivt utnyttjande av tiden, stimulerande och omväxlande upplägg samt ett innehåll som var realistiskt, verklighetsbaserat och aktuellt. Vi hade alla bakgrund från näringslivet i olika roller och akademisk utbildning, och var nog ganska så krävande som kursdeltagare. Vi hade fått vår beskärda del av företagsutbildningar genom åren, och fått nog av såväl verklighetsfrämmande teoretiseringar som amerikanska patentlösningar. Det måste gå att göra något bättre.

Vi bestämde redan från början att vi skulle bli specialiserade på verksamhetskritisk kommunikation – “business communication skills”. Det som får företag och organisationer att fungera, bortom produkter, lösningar och teknik. Våra kärnämnen skulle vara förhandlingsteknik, presentationsteknik, retorik, interkulturell kommunikation och teambuilding. Vi skulle vara skickliga, kompetenta, engagerade och verklighetsförankrade. Bygga specialanpassade utbildningsprogram för varje grupp och företag vi jobbade med, växa med våra uppdragsgivares behov. “No bullshit, just hard work”, som min engelska kollega sade.

Idag, mer än två decennier senare, efter att ha fått glädjen att utbilda många, många skickliga key account managers, chefer, projektledare, inköpare, specialister, tekniker, informatörer, läkare och affärsutvecklare inom snart sagt alla branscher och områden, kan vi faktiskt våga konstatera att vår idé håller. Det bästa beviset är ni, våra kursdeltagare och uppdragsgivare.

Vi är stolta och mycket tacksamma för det förtroende vi har fått genom åren. Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt för att behålla och förvalta det.

Lyssna på hur allt startade i podden: Framgångsrik eller Framgångslik

Jag ser fram emot att få berätta mer om oss för dig.

Anne Neppare
Vd, Cognosis AB

Skriv direkt till Anne Neppare

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ditt telefonnummer

    Ditt meddelande